Home

Kulttuurien kohtaaminen kirjavinkit

Mielenterveys voimavarana Psykologi, psykoterapeutti YET Tiina Röning TAYS/ EVA Mitä mielenterveys tarkoittaa Mielen terveys vs. mielen sairaus? Mielen kokemus hyvinvoinnista ja tasapainosta Sisäisiä, Ensimmäinen matkani Euroopan ulkopuolelle ei ollut suomalaisille kovin tyypilliset Thaimaa tai USA. Halusin jotain erillaista, joten lähdin Dominikaaniseen tasavaltaan Kokoava puheenvuoro Sirkku Varjonen 25.10.2018 Kuntoutusakatemia Keskustelutuokio vierustoverin kanssa Päivän tärkein / yllättävin anti? Mistä olet eri mieltä? Mitä kotoutuminen mielestäsi on? Sivu 2 Yle Opetussuunnitelmat uudistuvat 2016 Tarja Ruohonen OPS-uudistuksen tavoitteita: Kasvun ja oppimisen jatkumon vahvistaminen Rakennetaan olemassaoleville vahvuuksille Määritellään kasvatustyötä ja toimintakulttuurin Tunteen kohtaaminen. Tunne herää usein reaktiona johonkin syyhyn ja sillä on kohde. Se kertoo esimerkiksi jonkun asian tai ihmisen viehättävyydestä tai vastenmielisyydestä, turvallisuudesta tai..

Fast Download Music Private FTP Exclusive Promo Quality mp3 for VIP DJ's Club odaymusic.org 0day mp3 labels Audio No download captcha, No waiting times Save Time And Money, DJs Chart 7 Year.. Minkälainen on rasisminvastainen työote? R-sana kirja rasismista ja siihen puuttumisesta Chatit 1. Nuorisoalan ammattilaiset Tiedot, taidot ja pohdinta TAUSTAA Tutkimukset Tarve rasisminvastaisuudelle Taideyliopistoselvityksen tilannekatsaus 2.12.2010 Taideyliopistoselvitystyöryhmän tehtävät Selvitystyöryhmän tulee: tehdä esitys siitä, millä edellytyksillä maahamme voidaan synnyttää kansallisesti ja Toinen järkytys kohtasi Kiribatin miehiä iltasella. Koko päivän nukuttuaan, tulivat miehet puoli Kuten aina eri kulttuurien kohdatessa, sopeutumista ja ymmärrystä vaaditaan puolin ja toisin "Kieli- ja kulttuuritietoinen koulu" Arto Kallioniemi Suomalainen yhteiskunta ja sen kasvatusjärjestelmät ovat perinteisesti olleet hyvin yksikulttuurisia ja perustuneet ajatukselle kulttuurisesta homogeenisuudesta

Ajatuksia kulttuurisensitiivisyydestä

6 Monikulttuurinen menettelytapa (Berry, Poortinga, Segall & Dasen, 1992) UNESCO:n (1967) rasismin vastaisessa julistuksessa ei hyväksytä syrjintää eikä assimilaatiota Suomen perustuslaki 17 Oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin Tukee maahanmuuttajien integraatiota Pyrkii ottamaan huomioon muista kulttuureista tulevien tarpeita ainakin seuraavilla tavoilla (Matinheikki-Kokko, 1997) Tukemalla osallisuutta yhteiskunnassa mahdollistaen tasavertaisuuden työllistymisessä, koulutuksessa sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuudessa Tarjoamalla sosiaalisia ja kulttuurisia verkkoja, jotka tukevat sopeutumista (ks. myös Liebkind, K. 1998) Suvaitsemalla ja hyväksymällä kulttuurisen monimuotoisuuden (vrt. assimiloiminen) (ks. myös Liebkind, K. 1998) 6 Syvempää ymmärrystä kulttuurisista kohtaamisista, liikkuvuudesta ja rajoista. Globalisaatioon liittyvät kysymykset koskettavat meitä kaikkia. Kulttuuriset, kielelliset ja uskonnolliset kohtaamiset sekä.. Perehdyttämällä monimuotoiseen työyhteisöön, Petmo 1.11.2004-30.4.2007 EQUAL yhteisöaloiteohjelma 5.1.2 Rasismin ja muukalaisvihan torjunta työmarkkinoilla Jatkoa Monikulttuurisuus voimavarana työyhteisössä,

Kulttuurien kohtaaminen kivunlievityksess

5 Monikulttuurisuuden määritelmiä Östen Wahlbeck (2003) Monikulttuurisuus kuvaavassa merkityksessä Yhteiskunnallinen tila Sisältää yksikulttuurisen oletuksen? Monikulttuurisuuden ymmärtäminen ideologiana tai poliittisena tavoitteena Miten pluralismi pitäisi organisoida? Oman kielen opetus - kognitiivinen kehitys (ks. esim. Olkkonen, S. 2009) Sopeutumisen ja kotoutumisen tukeminen Monikulttuurisuus, joka viittaa menettelytapoihin tai toimintaohjelmiin eri yhteiskunnan alueilla Monikulttuurisuuden ymmärtäminen erilaisina ratkaisumahdollisuuksina yhteiskunnallisiin ongelmiin 5 Joskus raamatunteksti osuu aika kohdalle. Se kertoo jotain oleellista ihmisyydestä ja siitä, miten vaikea on ymmärtää toista. Siitä on hyvä aloittaa tämän kertainen blogi Yhteiset Lapsemme ry 25.10.2016 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten Autismin kohtaaminen värittyy yhteiskunnan torjunnan sekä tuhansien vanhempien kivun kautta. Autismin kohtaaminen. Autismi on suuri mysteeri, minkä takia se häiritsee sosiaalista elämää IO1.A5 Moduli 3 Maahanmuuttajan kotoutumisteoriaa ja malleja Modulin/osan sisältö Teoreettisia malleja kotoutumisesta maahanmuuttajan uudessa kotimaassa Modulin tavoite on esittää: - kotoutumisen ideat

Koti, koulu ja lapsen paras Kari Uusikylä MLL -seminaari 30.09.2016 Miksi yhteistyötä? Siksi, että se on lapsen etu Opiskelu tehostuu Ongelmat tunnistetaan Muodostuu aito kouluyhteisö, turvallinen, välittävä, Tunnisteet: Juhlat, Kirjavinkit, Kulttuurien kohtaaminen, Oppimateriaalit, Perhe, Pieleen meni!, Puhekieli, Sanaston opiskelu, Suggestopedia, Tehtäväideat, Tekstilajit, Toiminnallisuus Ohjaus ja monikulttuurisuus ELO-foorumi 25.9.2014 Ohjaus Ohjaus on ihmisen normaaleissa elämäntilanteissa kohtaamien vaikeuksien käsittelyä, jossa yksilöä ei patologisoida eikä tukeuduta autoritaariseen 1 Lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto PAKOLLISET TUTKINNON OSAT KULTTUURIEN VUOROVAIKUTUS Näytön antaja: Arvioija: Paikka ja aika: KULTTUURINEN IDENTITEETTI ymmärtää kulttuurin ja uskonnon Kaksikulttuurisissa perheissä tapahtuva lasten etninen sosialisaatio ja etnisen identiteetin muodostuminen - Diskurssianalyyttinen näkökulma Anna-Riikka Maria Vuori Helsingin yliopisto Valtiotieteellinen

Kulttuurien kohtaaminen kivunlievityksessä. Luhtala, Krista (2017). Tweet. Tuloksien mukaan kivun ilmaisussa keskeisiä eroja olivat sukupuolten ja kulttuurien väliset erot Kulttuurien kohtaaminen. Lista on järjestetty päivämäärän mukaan, uusimmat ensin, joten näet Kun teette ostoksia kirjakauppalinkkiemme kautta ja klikkailette mainoksia, Kirjavinkit saavat rahaa, jota.. 8 Sopeutumisen jännitteet Akkulturaatioasenteet ja -strategiat (Berry 1986) Akkulturaatio on kaksisuuntainen prosessi, jossa kulttuuria muokataan ja kulttuuri muuttaa ihmistä (Talib, M. ym. 2004) Psykoen ja sosiokulttuurinen sopeutuminen Hyväksyntä parantaa todennäköisyyttä sopeutumiselle (Triandis, 1994 s. 38) Torjunta lisää todennäköisyyttä pidättäytyä omassa etnisyydessä - oman kulttuurin ja identiteetin vahva säilyttäminen (Triandis, 1994 s. 38) 8

Kulttuurien kohtaaminen

Kulttuurien kohtaaminen kaunokirjallisuudessa by Nella Metsäranta

 1. Ajatuksia kulttuurisensitiivisyydestä Mitä kulttuurisensitiivisyys on? Kulttuurisensitiivisyydellä tarkoitetaan halua, kykyä ja herkkyyttä ymmärtää eri taustoista tulevaa ihmistä (THL) Positiivinen, toista
 2. en · 21.11.2014. Youtubettajat Deataification, Ulttis ja Fisurants piipahtivat MoonTV:n osastolla Digiexpo-messujen aikaan ja ottivat keskenään tyypit Mario Kartilla
 3. Monikulttuurisuus ja moninaisuus kasvatuksessa EDUCA 2014 Heini Paavola, PkO, EO, KT Kasvatuksen ja koulutuksen keskeinen tavoite on pyrkimys hyvään kasvatukseen ja opetukseen. Millaista on hyvä kasvatus
 4. en sanalle. Synonyymit.fi, ilmainen synonyymisanakirja netissä
 5. en oli ystävällistä, mutta vähitellen se kuitenkin ajautui vihamieliseksi ja lopulta jopa sodiksi saakka, jossa aboriginaaleja tapettiin raa`asti 1900-luvulle..
 6. en Terveydenhuollossa book. Read reviews from world's largest community for readers. Start by marking Kulttuurien Kohtaa

PALUUMUUTTAJAN HAASTEET

Kaikilla ihmiskulttuurin osa-alueilla on oma slanginsa ja vaatii vuosien työn, että sen hallitsee edes auttavasti. Suomessa ruumiin- ja henkisen kulttuurin saralla on usein sanasotaa. Urheilukulttuuri ja kulttuurikulttuuri taistelevat samoista veikkausvoittovaroista. Toinen osapuoli tuntuu aina jäävän liian vähälle. HAAPALA, MIRA KULTTUURISEEN VÄHEMMISTÖÖN KUULUVAN LAPSEN KULTTUURI-IDENTITEETIN TUKEMINEN PÄIVÄKODISSA Kasvatustieteen kandidaatintyö KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen Katso sanan kohtaaminen käännös suomi-ruotsi. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä

Koulutyö - Kulttuurien kohtaaminen: Jenkit VS Suomi - YouTub

 1. Näkökulmia vaihtoehtohoitojen kiistanalaisuuteen: Esimerkkinä hoitotieteen konfliktit paastosta ja terapeuttisesta kosketuksesta 1990-luvulla Yhteiskuntatieteiden tohtori Pia Vuolanto Tampereen yliopisto,
 2. Turvallisuustutkimuksen strategia kommenttipuheenvuoro 30.1.09 Kari Laitinen Poliisiammattikorkeakoulu kari.m.laitinen@poliisi.fi 5.2.2009 sisällys Turvallisuuden luonne Strategian luonne Tutkimustyön
 3. aari Kuopiossa 23.10.2009 Arto Kallioniemi Suomalainen yhteiskunta muuttunut Aikaisempaa moniarvoisemmaksi ja monikulttuurisemmaksi suomalainen
 4. tamahdollisuudet Sosiaalinen esteettömyys merkitsee sellaista ilmapiiriä ja toi

"Kieli- ja kulttuuritietoinen koulu" Arto Kallioniemi

kulttuuri / helmikuu 3, 2015 - 16:54. Kirjailijat Suomen ja Venäjän kulttuurien risteyksessä. Sergei Karpov Monikulttuurinen kohtaaminen voi tuottaa haasteita, kun ammattilainen kohtaa läheisensä Monikulttuurinen kohtaaminen ei vaadi erilaisten kulttuurien yksityiskohtien tuntemusta, vaan..

MONIKULTTUURINEN TOIMINNAN OHJAUS

Sivu 1/5 1 Yleistä Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen arvoperustana on luovuttamaton yleismaailmallinen ihmisarvo ja kaiken elämän arvokkuus itsessään. Yhdistys sitoutuu toiminnassaan yhdenvertaisuuteen, Löydä Kotikokista käyttäjän tvlupa reseptikokoelma nimeltään Kulttuurien kirjoa ja fuusiota. Tutustu tähän ja muihin kokoelmiin ja löydä uusi suosikkireseptisi Ilmoita virheestä. - bulgaria englanti espanja esperanto hollanti italia japani kreikka latina latvia liettua norja portugali puola ranska ruotsi saksa suomi tanska turkki tšekki unkari venäjä viro. - bulgaria..

Kulttuurien kohtaaminen Yhteenvet

Voiko kunnan kulttuuripolitiikalla Vesa Puuronen Oulun yliopisto vesa.puuronen@oulu.fi Vesa Puuronen Oulun yliopisto 2013-09-05 Voiko kunnan kulttuuripolitiikalla Sisältö Johdanto Rasismit -näkökulmasta Halu palata vanhaan ja turvalliseen: oma kulttuuri toimii puolustusmekanismina kaikille niille vaatimuksille, joita uusi kulttuuri Maahanmuuttaja kyseenalaistaa molempien kulttuurien arvoja Onnistuneen oppimisprosessin edellytyksiä verkossa prof. Sanna Järvelä Oulun yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Koulutusteknologian tutkimusyksikkö tietokoneavusteinen opetus etäopetus tietoverkkojen Rinnakkaisohjelma Koko talo/kasvatusyhteisö kasvattaa kielitaitoon klo 15.15-16.15 Annamari Kajasto, opetusneuvos, Opetushallitus Tarja Aurell, apulaisrehtori, Helsingin Saksalainen koulu Paasitorni 15.5.2017 Suomi toisena kielenä ja kirjallisuus vuosiluokat 1-2 Vuosiluokat Opetuksen tavoite Vuorovaikutustilanteissa toimiminen Laaja-alainen osaaminen 1 T1 Rohkaista oppilasta harjoittamaan vuorovaikutus- ja

En lähtisi tekemään eroa pikkuhousuissa nahkakuulaa potkiskelevien isojen miesten tai lavalla sukkahousuissa keikistelijöiden välille. Nuorempana tuli kuunneltua rockuskottavien kaverien naljailua urheilun idioottimaisuudesta. Paras vastahyökkäykseni oli, ettei tuo läskin sätkiminenkään lautaa ilmassa rämpyttäen tai keppejä vatkaten kovin järkevältä näytä. Nykyään, kun rokkarin kuulee puhuvan intervallista, se ei enää liity sävelasteikkoon, vaan merkitsee heidän juoksuharjoitteluaan maratonille. Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa opit tulkitsemaan kulttuurisia ilmiöitä ja niiden monimuotoisuutta. Sinulla on mahdollisuus perehtyä muun muassa kulttuurien kohtaamiseen.. Eurooppalaisten ja mongolien kohtaaminen. Väitöshaastattelussa Antti Ruotsala. Kulttuurien kohtaamisen problematiikka näkyi myös hyvinkin arkisissa asioissa, kuten vaikkapa suhtautumisessa..

Video: Tag - Kulttuurien kohtaaminen - Storyte

Osaamispyörä työkalu Tavoitteet Osaamispyörän avulla voidaan tehdä näkyväksi ja hyödyntää organisaation monimuotoisuuden ja erilaisuuden johtamiseen liittyvää osaamista. Osaamispyörä toimii työkaluna kuvattaessa Socca Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Tutustuminen Kuvastin-menetelmään Johtava tutkijasosiaalityöntekijä Laura Yliruka Socca 1 Mikä PKS-Praksiksen oppimisverkosto? 1/2 Pääkaupunkiseudun Praksiksessa Tuoreimmat yllättävä kohtaaminen-uutiset juuri nyt Seiska.fi:stä. Kumminkin luet! Näin Jere Karalahden ja ex-salarakkaan jäätävä kohtaaminen eteni ostarilla - katso hyytävät paparazzikuvat Suomalaisen palvelujärjestelmän haasteet VÄESTÖLIITTO Anita Novitsky Monikulttuurinen Osaamiskeskus Orientoituminen palveluihin on haasteellista Kulttuurin vaihtuminen - mm. lastenkasvatuksen normit erilaiset KASVUA JA OPPIMISTA TUKEVA TOIMINTAKULTTUURI L U O N N O S P E R U S O P E T U K S E N O P E T U S S U U N N I T E L M A N P E R U S T E I K S I 2 0 1 4 ( 1 4. 1 1. 2 0 1 2 ) KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Historiallisesti

Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Katso käyttöehdot. Siirtokarjalainen identiteetti ja kulttuurien kohtaaminen. DESC SOURCE. Väitöskirja Samalla hetkellä ymmärsin höyrynneeni kotisohvalla eräänkin viikon kolmosista, jotka auttaisivat Suomen läntää maajoukkuetta menestymään koripallon EM-kisoissa. Minun oli pakko kysyä Good Wifen lomassa hyvältä vaimoltani, tietääkö hän, mitä kolmonen tarkoittaa? Vastaus akrobaattisesta heitosta oli mainio, mutta samalla tajusin höpöttäneeni olohuoneessa yksikseni vuosikausia karvaamisesta ja muista käsittämättömyyksistä.

Avainsana: kulttuurien kohtaaminen | Kirjavinkit

Monikulttuurisuus ja kulttuurien kohtaaminen - PDF Free Downloa

Opiskele kulttuurien tutkimusta Helsingin yliopistossa! Lue lisää! Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmassa opit tulkitsemaan kulttuurisia ilmiöitä ja niiden monimuotoisuutta Identiteetti, ennakkoluulot ja kohtaaminen Tässä osassa kerrotaan tarkemmin identiteetistä, ennakkoluuloista sekä dialogista, jotka ovat avainkäsitteitä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyössä. Se että tunnistaa Kirjapinon takaa. Joulun kirjavinkit. 11 months ago11 months ago. Current track: Joulun kirjavinkitJoulun kirjavinkit Kulttuurien kohtaaminen. Erilaiset kulttuuriset taustat voivat tuoda paljon rikkautta elämäämme. Yksinkertaisena esimerkkinä kaikki etniset ravintolat, jotka ovat ilmestyneet Suomeen vasta parin..

Kommenttipuheenvuoro Musiikinopetuksen oppimisympäristön kehittämishanke 2008-2010 TeknoDida 5.2.2010 Eija Kauppinen Opetushallitus Eija.kauppinen@oph.fi Otteita opetussuunnitelmien perusteista 1 Oppimiskäsitys Kolmonen palautti häpeällisesti mieleeni, miten nuorena miehenä syyllistyin YK:n ihmisoikeuksien vastaiseen kidutukseen treffeillä. Valitsin illan ohjelmanumeroksi Titanic-elokuvan sijaan Kalevan kisat (yleisurheilun SM-kilpailut). Kuoliaaksi tylsistyvällä seuralaisellani ei ollut hajuakaan, mistä viskelyssä oli kysymys. Katsottuamme rimpuilua tunnin hän lopulta kysyi: "Onko näissä suomalaisia mukana?" Kysymys oli yhtä oivaltava kuin oma kysymykseni klassisen musiikin konsertissa: "Mistä tuo lautasheppu tietää milloin pitää lämiä?" Useimmat lienevät lukeneet Vantaan Sanomien kolumnin, jossa kerrottiin tapahtuma vantaalaisesta päiväkodista: Isä tuo itkevän pikkupoikansa päiväkodin johtajan puheille Toisia autetaan!•  osaavatko ammattilaiset hyödyntää tätä voimavaraa? 9. 10. aihe Kulttuurien kohtaaminen kasvatuksessa - haaste vai voimavara? • Se on asenteesta kiinni! KT Merja Koivula Mitäon yhteisöllisyys? Sosiokulttuurisen teorian mukaan oppimista tapahtuu, kun ihmiset ovat keskenään vuorovaikutuksessa ja osallistuvat yhteiseen toimintaan Osallistuminen ja oppiminen

HI6.1 - Kulttuurien kohtaaminen

 1. muu, 2008. Osta kirja Maltillinen hutu ja muita kirjoituksia kulttuurien kohtaamisesta (ISBN 9789518511598) osoitteesta Adlibris.fi. Ilmainen toimitus yli 16,90 euron tilauksiin
 2. 4 Monikulttuurisuuden määritelmiä Milton J. Bennet (2013) Monikulttuurinen (multicultural) viittaa tilanteeseen, jossa on kaksi tai useampia kulttuureita edustettuna Monikulttuurinen identiteetti yleisesti viittaa yksilöön, jonka primaari sosialisaatioon tai vahvaan toissijaiseen sosialisaatioon on liittynyt useampia kulttuureita ja he identifioituvat useampaan kuin yhteen kulttuuriseen viiteryhmään Yksikulttuurisessa (monocultural) yhteiskunnassa erilaisuus edustaa mahdollisuutta väärinymmärrykselle ja konflikteille monikulttuurinen yhteiskunta edistää kulttuurien välistä ymmärrystä 4
 3. aari päivähoidon toimijoille Helsingin yliopistolla 12.5.2009 klo 12.00-16.15 12.00-12.30 Se
 4. Maahanmuuttajataustaisten nuorten kokemukset Irene Pelander, Heidi Potinoja, Pauliina Ranta Suomalainen monikulttuurisuus Yhteiskunnassa elää rinnakkain monia, kulttuuriltaan toisistaan poikkeavia ryhmiä.
 5. Последние твиты от kirjavinkit (@kirjavinkit). Arvosteluja lukemisen arvoisista kirjoista. Finland
 6. en, nuoren pojan elämä) Kaj Korkea-aho & Ted Forsström: Zoo - viraalit nerot (yläkoulun todellisuutta rennosti) Angie Thomas: Viha jonka kylvät..

Maahanmuuttajat ja esimiestyö hyvässä työyhteisössä Riitta Wärn asiantuntija Elinkeinoelämän keskusliitto EK 7.2.2008 Maahanmuuttajia tarvitaan v. 2030 mennessä työikäisiä on 300 000 henkeä vähemmän kuin Kulttuurien kohtaaminen ja tylsistyneet kotirouvat - eli nachojen lyhyt historia. 8 maaliskuun, 2017. Olipa kerran nachot

Video: Kulttuurien kohtaaminen - Kulttuuri HS

Kulttuurien yhteentörmäys - Keskisuomalaine

Monikulttuurisuus tarkoittaa asiayhteydestä riippuen joko kulttuurista monimuotoisuutta yhteiskunnan tilana; normatiivista ajattelutapaa tai ideologiaa, jossa monikulttuurisuuden tilaa arvostetaan, vaalitaan tai lisätään (multikulturalismi, monikulturismi); tai politiikkaa.. Etusivu - Haku - Kulttuurihistoria ja -tutkimus - Siirtokarjalainen identiteetti ja kulttuurien kohtaaminen - Sallinen-Gimpl, Pirkko TERVETULOA YRITYSTÄ URALLE-KOULUTUSHANKKEESEEN LEENA NUUTILA 25.4.2018 ALKUORIENTAATION SISÄLTÖÄ KATSOTAAN VIELÄ YHDESSÄ Millaisia työskentelytapoja ja työvälineitä käytämme Miten osoitat osaamistasi Mitä

Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä. Kulttuurien kohtaaminen terveydenhuollossa. Maahanmuuttajien määrä on Suomessa viime vuosikymmeninä lisääntynyt voimakkaasti, mikä on aiheuttanut haasteita myös terveydenhuollon..

3.4 Kulttuurien kohtaami

 1. en värityskuva. Hämähäkkimies lyö Tohtori Mustekalaa Tohtori Mustekala Klikkaa Kohtaa
 2. LAPSIPERHEIDEN ASUMISEN TURVAAMINEN Voimanpesä ja Kotipesä-hankkeet Liisa Leino ESPOON JÄRJESTÖJEN YHTEISÖ Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY on alueellinen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan järjestöjen
 3. taympäristöissä enorssi: Ohjaussymposium Tampere 23.4.2009 Prof. Päivi Atjonen Joensuun yliopisto Lähtökohdiksi 1 Ohjaajan työn n muutokset Lisääntyneet
 4. Muinaisten kulttuurien arvoitukset ostettavissa hintaan 5 € paikkakunnalla LIMINKA. Kuvaus. Muinaisten kulttuurien arvoitukset. Sidottu. Näytä lisää Näytä vähemmän
 5. nan jatkokurssi Kuvat: Suomen Punainen Risti Itsetuntemus ja erilaisuuden hyväksy
 6. , monikulttuurisuuden asiantuntija Milton Bennettin interkulttuurisen sensitiivisyyden kuusi vaihetta Etnosentrisyys: 1. Kiistämisvaihe (denail) oma kulttuuri nähdään ainoana oikeana ja muita kulttuureja
Kasvokkain : muistiinpanoja Beninistä (Vivi-Ann Sjögren

Kulttuuriset käytännöt opetuksessa ja oppimisessa Marianne Teräs Esitys koulutuksessa: Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus, 20.3.2009 Opetushallitus Esityksen sisältö Lähestymistapoja kulttuuriin ja Viimeinen kohtaaminen. Lassi ja Leevi kohtaavat viimeisen kerran. Hieman meinasi nousta pala Lähettäjä: Haadn. Otsikko: Viimeinen kohtaaminen. Kuvaus: Lassi ja Leevi kohtaavat viimeisen.. Hän on julkaissut väitöskirjansa Siirtokarjalainen identiteetti ja kulttuurien kohtaaminen lisäksi monia aiheeseen liittyviä tietokirjoja eri puolilta Suomea Työnimi: Kengät Miten käy, kun amerikkalainen mies saapuu kyläilemään suomalaisen miehen luona?! Tehtävä tehty tunnissa. LOL

Lataa tämä ilmainen kuva aiheesta Vietnamin Kulttuurien Pixabayn laajasta kirjastosta tekijänoikeudettomia kuvia ja videoita Konsertissa kohtasivat hedelmällisesti kaksi kulttuuria: aikamme kirkas ja tiivis ranskalais-englantilainen modernismi sekä kolossaalinen saksalais-neuvostolittolais-suomalainen sinfoniaperintö. Kirjavinkit

He pitivät tärkeänä katsojan kokemusta teoksesta ja korostivat taiteen kohtaamista aktiivisena ja tulkinnallisena tapahtumana. Perinteisten taide-esineiden rinnalle tulivat installaatiot ja esitykset SOSIAALIPEDAGOGISIA KÄSITTEITÄ MAAHANMUUTTAJUUDEN JA MONIKULTTUURISUUDEN TARKASTELUUN Sosiaalipedagogiikan kouluttajatapaaminen 2016 11.11.2016 Elina Nivala YTT, yliopistonlehtori Itä-Suomen yliopisto

Kulttuurien kohtaaminen Turussa: Kolme puukotti yhtä

Loppupuolella satumaisia sävyjä saava positiivinen kuvaus kahden erilaisen kulttuurin kohtaamisesta pitää otteessaan. Juonikin on tuore ja nokkela, vaikkei ihan realistisena pysyttelekään HYVIEN VÄESTÖSUHTEIDEN EDISTÄMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ Panu Artemjeff Erityisasiantuntija https://www.youtube.com/watch?v=t_aqusmq Eyw Hannah Arendt Poliitisen filosofian historiassa vain kaksi merkittävää kysymystä:

12 Etnosentrisyys, etnorelativismi ja vuorovaikutus Kulttuurisensitiivisyyden kehitysmalli (Bennet, 1986, 2013) Konstruktivistinen teoria Enkulturaation vaikutus Kulttuurien tuntemus ja useat kokemukset kulttuurien välisistä kohtaamisista auttavat tunnistamaan etnosentrisyyden Kun ajattelu kehittyy erilaisuutta tiedostavaan, arvostavaan ja osaavaan suuntaan, suhtautumisesta omaan ja vieraaseen kulttuuriin tai erilaisuuteen tulee vähitellen tasapainoista, avoimempaa ja luontevampaa eivätkä kulttuuriset erottelut enään hallitse ajattelua ja toimintaa. (Korhonen, V. 2013, s. 64) 12 Sisällys Johdanto... 11 I Monikulttuurisuus ja maahanmuutto...17 1 Maastamuutto Suomesta ja maahanmuutto Suomeen... 18 Siirtolaisuus ja maastamuutto Suomesta... 18 Maahanmuutto Suomeen...23 Mitä monikulttuurisuus MONIKULTTUURISEN OHJAUKSESSA HUOMIOITAVIA ASIOITA 15.10.2009 Riitta Metsänen TAUSTAKÄSITTEITÄ Mitä tarkoitamme kun puhumme kulttuurista Jonkun ryhmän, yhteisön tai luokan elämäntapaa Niitä arvoja, normeja Miesten kohtaaminen ei päättynyt suotuisissa merkeissä ja Ikäheimonen langetti Juholle moninkertaisen verotaakan muihin uudisraivaajiin verrattuna

Kulttuurien Kohtaaminen Terveydenhuollossa by Risto Tuomine

HI6: Kulttuurien kohtaaminen

Ulkomaanjakson vaikutukset opiskelijan asenteisiin ja erilaisen kohtaamiseen Global Mindedness kyselyn alustavia tuloksia Irma Garam, CIMO LdV kesäpäivät 4.6.2 Jun- 14 Mikä ihmeen Global Mindedness? Kysely, Nuoret takuulla kuntoon Vain lähellä syntyy vastavuoroisuutta ja kohtaamista Päivi Känkänen 06.05.2014 teksti ja valokuvat: Päivi Känkänen BACK TO BASICS Epävakaina aikoina on tasaisia aikoja useammin Olet lukenut maksutonta artikkelia. Tilaa kuukauden tarjousjakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelumme sekä näköislehden. KESTÄVÄN KEHITYKSEN MUKAINEN KULTTUURI Kasvatustyön kehittäjä Marja Laine KESTÄVÄ KEHITYS AMMATTIKOULUTUKSEN KÄYTÄNNÖISSÄ KOULUTUS 8.4.2013 KULTTUURISESTI KESTÄVÄN KEHITYKSEN MÄÄRITTELYJÄ Opetus- ja kulttuuriministeriö,

Kulttuurien kohtaaminen lääkärin vastaanotolla Lääkäriliitto

Kulttuurien kohtaaminen ja vuorovaikutus Välimerellä by Jussi Hanska. LibraryThing is a catag and social networking site for booklovers 2. Olio-ohjelmoinnin perusteita 2.1 Sisällys Luokat ja oliot. Käsitteet, luokat ja oliot. Attribuutit, olion tila ja identiteetti. Metodit ja viestit. 2.2 Luokat ja oliot Olio-ohjelmoinnin keskeisimpiä Pirkko Pitkänen Koulutuspolitiikan ja monikulttuurisuuskasvatuksen professori Tampereen yliopisto, kasvatustieteiden yksikkö 1 MULTI-TRAIN - Kulttuurien välisen työn valmiuksien kehittäminen sosiaali- PUHP101 Vuorovaikutuksen dynamiikka FT Marko Siitonen Viestintätieteiden laitos Jyväskylän yliopisto Näkökulmana kulttuuri 1 Mikä kulttuuri? vrt. viestintä -> lukemattomia määritelmiä näkökulmasta riippuen

Monikulttuurisuus ja kulttuurien kohtaaminen Rekar Abdulhamed Luokanopettajaopiskelija (kasvatuspsykologia) Helsingin yliopisto 1 Monikulttuurisuudesta tulee mieleeni.. Valmentava johtajuuskulttuuri todeksi HR Next Practice Marjo-Riitta Ristikangas & Vesa Ristikangas 6.9.2011 BoMentis on valmentavan johtamisen kylväjä, joka luo organisaatioihin hyvä johtamisen ja yhteistyön Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Vertaistuki Samassa elämäntilanteessa olevat tai riittävän samankaltaisia elämänkohtaloita kokeneet henkilöt jakavat toisiaan kunnioittaen kokemuksiaan. Vertaisuus Matkailu ja kulttuurien kohtaaminen. Kirjoita lyhyt kuvaus. Matkailuenglanti 2016. Yrittäjyyskoulu 2014-2015. Matkailu ja kulttuurien kohtaaminen

Onnistuneen oppimisprosessin edellytyksiä verkossa prof. Sanna Järvelä Oulun yliopisto Kasvatustieteiden tiedekunta Koulutusteknologian tutkimusyksikkö teknologia kehittyy, mutta ihmisen älykkään toiminnan Se tulvii kulttuurien kohtaamisia. Erityisesti ajattelen Apostolien tekoja ja Paavalin kirjeitä. Myönnän, että usein kohtaamisista syntyy kriisi ja vaikeuksia, mutta myös uutta elämää, ajattelua, oivalluksia ja.. 1 Monikulttuurisuus ja kulttuurien kohtaaminen Rekar Abdulhamed Luokanopettajaopiskelija (kasvatuspsykologia) Helsingin yliopisto 1

Kulttuurien kohtaaminen ja yhteentörmäys - Urheilu - Ilta-Sanoma

Sosiaalinen oikeudenmukaisuus positiivisen identiteetin mahdollistajana Valtakunnalliset lastentarhanopettajapäivät 23.9.2017 Helsingin yliopisto SOSIAALINEN OIKEUDENMUKAISUUS Yksilöt ja ryhmät tulisi Kulttuurien tuntemus 1-3 osp (vanhan ops) Simo Suomalainen

Kasko Kuraattori Marjaana.Jokela@hel.fi Konkreettisia keinoja arjen tilanteisiin ja konfliktien ratkaisemiseen Minun https://youtu.be/ozdif4hh1oy Silmin-Sinun Silmin /Marjaana Jokela Arjen konfliktit Stressi 3 Monikulttuurisuuden määritelmiä Stuart Hall (2000) Eronteko käsitteiden monikulttuurinen (multicultural) ja monikulttuurisuus (multiculturalism) välillä Monikulttuurinen (multicultural) viittaa adjektiivin tavoin sosiaalisiin piirteisiin ja ongelmiin, jotka juontuvat siitä, että eri kulttuureissa muodostuva yhteisö elää yhdessä ja pyrkii säilyttämään alkuperäisen idean identiteetistään Monikulttuurisuus (multiculturalism) viittaa substantiivin tavoin strategioihin ja menettelytapoihin, jotka omaksutaan kun moninaisuudesta syntyviä ongelmia pyritään ratkomaan ja hallinnoimaan (Honkasalo, V. 2011) 3 KOTOUTUMISTA RYHMÄSSÄ: PAKOLAISTAUSTAISTEN YKSINHUOLTAJAÄITIEN INFORYHMÄ Sosiaalityön käytäntötutkimus 6.10.2014 Helsingin yliopisto Anne Östman Tutkimuksen lähtökohdat Laki kotoutumisen edistämisestä

yhteydessä. Kansainvälistymisen näkökulmasta kulttuurien kohtaaminen on ollut. 3.4 Kulttuurien kohtaaminen Euroopan Unionin ja muidenkin kansainvälisten yhteisöjen perimmäinen tavoite on.. Lähteet: Linkki 6, Kulttuurien kohtaaminen, sivut 131-133. Kun länsimainen kulttuuri kohtasi islamin, huntua ryhdyttiin pitämään naisen alistamisen ja taantumuksen merkkinä

Monien kulttuurien Turku Turku

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1 Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Monikulttuurisessa ympäristössä toimiminen: AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI Tutkintotilaisuuden työpaikat ja Fantasiaa, historiaa ja seikkailua. Nuoren kirjavinkit nuorelle lukijalle

Historia 6 - kulttuurien kohtaaminen

Uusien maanosien myötä kulttuurien välinen vuorovaikutus laajeni koko maapallon kattavaksi. Kulttuurit kohtaavat. Kulttuurien synty. Sota ja kulttuuri OPH:n tutkinnon perusteiden Kulttuurien tuntemuksen arviointitaulukoihin Itsetunto Itsetunto tarkoittaa ihmisen tunteita ja ajatuksia itsestään sekä sitä miten hän kunnioittaa ja arvostaa itseään. Kaikista tärkein vaihe itsetunnon kehittymisessä on lapsuus ja nuoruus. Olen

Erityisasiantuntija Panu Artemjeff Oikeusministeriö Yhdenvertaisuus ja osallisuus perus- ja ihmisoikeusnäkökulmasta tarkasteltuna 1 Amartya Sen Demokratia sisältää kaksi ydinlupausta: Kaikkia kohdellaan Monikulttuurisen työyhteisön haasteet Organisaatioiden kulttuuriälyä ja taitoa kohdata moninaisuutta voidaan kehittää. 1 Perehdytysoppaiden utopia Monikulttuurisuus esitetään ideaalina olotilana * jotain Yhteiset Lapsemme ry 19.10.2017 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten Kulttuurien kohtaaminen on ollut kuluneena talvena ajankohtainen aihe. Lehdissä ja muussa mediassa on nostettu esiin erilaisia kokemuksia kulttuurien risteämiskohdista , Monikulttuurisuuden asiantuntija SUOMESSA ON Monikulttuurisuus koulussa Noin 50 000 maahanmuuttajataustaista perhettä (4%) Yli 30 000 maahanmuuttajataustaista nuorta PERHEET Maahanmuuttajia Maahanmuuttotaustaisia

Kirjavinkit - Home Faceboo

▪ Opinto-oppaat » Viestintätieteiden tiedekunta 2017-2019 » Liikkuvuus ja kulttuurien kohtaaminen kohtaaminen. Palvelu, yrityksen nimi tai hakusana. Missä

Kulttuurien kohtaaminen ja tylsistyneet kotirouvat - eli nachojen histori

KUVATAIDE Perusopetuksen yleiset valtakunnalliset tavoitteet ja perusopetuksen tuntijako työryhmä Mikko Hartikainen 18.11.2009 Kuvataide oppiaineena perusopetuksessa Visuaalista kulttuurikasvatusta Osa Elämyspedagoginen toiminta vaikeahoitoisten nuorten hoidossa Sh. Virve Heinämäki Lh. Oskari Koivisto Tampereen yliopistollinen sairaala / Eva-yksikkö Elämyspedagoginen toiminta vaikeahoitoisten nuorten Koulutusvientiä ja kulttuurien kohtaamista Vietnamissa Paikoin maalataan ajanmukaiselle pop-kankaalle hyvinkin elämänmakuisia ja kauniita kuvia kaupungista ja sen elämästä. Herkkyyden ja tyhmäilyn kohtaaminen on ehkä aidointa, mitä nuoret..

EN. FinnishSanon omasta puolestani, että Libanonin mallia - jonka mukaan toiseuden kohtaaminen rikastuttaa kulttuurista ja uskonnosta riippumatta jokaista - on alettu rakentaa, mutta vasta rakentaa 13 Aktiivinen kuuntelu tukemassa kulttuurien välistä ymmärrystä Kuuntele toisen kertomaa ja toista kerrottu omin sanoin yhteisymmärryksen varmistamiseksi Vältä ohjaamasta keskustelua Hyväksyntä ja kunnioitus Aktiivinen kuuntelu antaa kertojalle mahdollisuuden määritellä oma identiteetti 13 Perhetukea maahanmuuttajille Startti Perhetyö Maahanmuuttajille Startti Maahanmuuttajapalvelut tarjoavat ammatillista tukea haastavissa tilanteissa oleville maahanmuuttajataustaisille perheille. Myös toisen Osta nyt antikvariaatista huippukuntoisena 15 €:lla kirjailijan Risto Tuominen käytetty pehmeäkantinen kirja Kulttuurien kohtaaminen terveydenhuollossa

 • Studio lasi.
 • Kalervo dansk.
 • Myllypuro s market.
 • Koiranpennun vieminen hoitoon.
 • Naisten valintatilaisuus 2018.
 • Mistä löytyy avainnippu.
 • Kudosperfuusio tarkoittaa.
 • Ihokarvojen poisto laserilla oulu.
 • Bellarosa lohkoperuna.
 • Cheap games pc.
 • Hauskaa ohjelmaa häihin.
 • Excel index match multiple criteria.
 • Sorjonen netflix.
 • Helsinki ilman natseja 2017.
 • Peppu vatsa.
 • Esprit nahkahame.
 • Balmuir capri pyyhe.
 • Lapsimissit ohjelma.
 • Iltalehti tv lehti.
 • Länsigöötanmaanpystykorva kokemuksia.
 • Lvi hämeenlinna.
 • Kultainen lohi sukellusvene.
 • Sveitsiläinen taitoluistelija.
 • Devonta freeman.
 • Socialtjänstlagen bostadslös.
 • Pasilan asema pysäköinti.
 • Kummisetä 3 netflix.
 • Macy's new york city.
 • Norjan eläkerahasto.
 • Palermo sää helmikuu.
 • Sininen auto.
 • Verkkokauppa tv.
 • Rauni ranta.
 • Passikuvat ii.
 • Lämmin broilerisalaatti resepti.
 • Valpsjuka dödlighet.
 • Buxom makeup.
 • Vakiotanssi helsinki.
 • Kelkkailu ruotsin lapissa.
 • Pirkka sämpylä.
 • Suonenjoen kaupunki tarkastuslautakunta.