Home

Äidinkielen tekstitaito syksy 2021

2017 syksy: äidinkieli tekstitaito - YTL:n sensorien vastauksia yle

2017 kevät: äidinkieli tekstitaidon koe Äidinkieli ja kirjallisuus yle

Tehtävä Tehtävä 5

Kysymys: Mainitsin vain ohimennen Raskolnikovin köyhyydestä ja taisin jättää ulkonäön kokonaan pois - keskityin enemmän luonteeseen, ahdistuneisuuteen ja pakkomielteeseen suunitelman suhteen. Laitoin kyllä Raskolnikovin muutoksesta. Ulkonäköseikat tuntui aika itsestäänselviltä enkä halunnut tekstistä pelkkää luetteloa- noinkin tuli jo kolmisen sivua. Oliko paha moka jättää ulkonäkö pois? Miltä vaikuttaa?Kysymys: oliko arvon sensoreiden mielestä koe helppo? millainen koe ylipäätänsä teidän mielestänne oli? Kielitiede:tekstitaito. Kohteesta Tieteen termipankki. Loikkaa: valikkoon, hakuun. Alaviitteet. Lähdeviittaus tähän sivuun: Tieteen termipankki 7.5.2020: Kielitiede:tekstitaito Kysymys: Ensimmäisestä YO-kirjallisesta ei jäänyt karvas maku suuhun. Olisin voinut vastata myös vaikka kaikkiin, mutta kun ei ollut tarvetta... vastasin 1, 4 ja 5:een :)Vastaus: Hyvä kun et vastannut kaikkiin. Siinä olisi käynyt niin, että kaikki olisi arvosteltu ja kolme HUONOINTA olisi otettu huomioon.

Myös kuvaustapa ja sen vihjailevuus (henkilöt, miljöö, tilanne) herättävät tietynlaisia odotuksia. - hienostuneet piirteet, kauniit tummat silmät, tummanruskeat hiukset, pitkä, solakka ja ryhdikäs. Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus ja aikataulut Pv klo Paikka Aihe Osallistujat Huom! Ke 7.2. 12-13 Sali Ti 13.3. 15.00 Sali Ke 14.3. 8.00 Sali To 15.3. 14.00 15.00 Sali yleisinfo Ajankohdat: infoa omien

Vastaus: Kyllä se liittyi. Aineistona olleessa Tuntemattoman sotilaan katkelmassa on kuvattu aika tarkkaan, miten Rahikainen, Lehto ja Määttä rseisovat rangaistukseksi asennossa. Astelma on tullut tunnetuksi varsinkin Edwin Laineen elokuvasta. Vielä kaukaisempana intertekstuaalisena yhteytenä tietenkin on asetelma Golgatalla, jossa Jeesus on kahden roiston välissä ristillä - tämän seikan alik. Hietanen mainitseekin. Kuvassa näkyy myös lintuparvi kuin muistuttamassa pommikonelaivuee tuloa. Jotain olennaista on siis siis jäänyt huomaamatta, jos ei ole hoksannut tätä yhteyttä Tuntemattomaan. Intertekstuaalisuus on mainoksen keskeinen vaikuttamiskeino, ja juuri näitä vaikuttamiskeinoja tehtävässä kysytään. YLIOPPILAS KEVÄT 2019 LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) YLIOPPILASKIRJOITUKSET (YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS) YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA VIERAS KIELI ÄIDINKIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI Vastaus: Ei. Sithän se edustaa. Tässä tapauksessa kyllä enemmänkin Neuvostoliittoa. En nyt ota kantaa NL:n ja vasemmistolaisuuden suhteeseen.Kysymys: Jos ei tehtävässä ollut ottanut huomioon uutisen kärkeä mutta muuten näyttäisi olevan vaatimusten mukainen, kuinka paljon tämä pudottaa pisteitä?

YO-INFO 6.5.2015 Rehtori Mika Strömberg YLIOPPILAS (KEVÄT 2016?) LUKION KURSSIT (LUKION PÄÄTTÖTODISTUS) AMMATTIOPISTON KURSSIT (AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO) YLIOPPILASKIRJOITUKSET (YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUS) Vastaus: Ei sentään pelkkää referointia. Saatua tietoa on syytä ryhmitellä ja tehdä havaintojen perusteella päätelmiäkin.

Kysymysarkisto: Äidinkieli ja kirjallisuus, 2008 syksy: tekstitaito yle

- ei kuitenkaan ole aina ollut köyhä, mm. hänen kulunut hattunsa on merkki siitä, että hänellä on mennyt aiemmin taloudellisesti paremmin. YO-INFO LUMON LUKIO TIISTAINA 22.1.2019 Marianna Sydänmaanlakka, rehtori Osallistumisoikeus yo-tutkintoon -Osallistumisoikeus KEVÄÄN ylioppilaskokeisiin edellyttää, että tutkintoaineesta on saatu kaikkien 8 JOS MYÖHÄSTYT Ketään ei odotella, joten huolehdi itse, että olet ajoissa. Jos myöhästyt, ota yhteyttä lukion kansliaan/rehtoriin (AAL, ÖST) Kuullunymmärtämiskokeesta myöhästynyt kokelas voidaan ottaa tekemään koetta vain jos hän saapuu koululle ennen kuin kuuntelukoe on voinut missään koulussa päättyä (eli ennen klo 9). Myöhästymiseen oltava painava syy. Kokelas odottaa valvotussa tilassa siihen asti, että varsinainen koetilaisuus päättyy. Hänelle joudutaan järjestämään erillinen koe. Kirjallisesta kokeesta myöhästyneen voidaan sallia osallistua kokeeseen jos hän saapuu koululle ennen klo ja myöhästymiseen on painava syy. Huom! Koeaika päättyy kuitenkin samaan aikaan kuin muilla, eli koeaikaa ei pidennetä myöhästymisen vuoksi.Vastaus: Esimerkiksi näitä: Takakansiteksti on hyvin vahvasti kuvailevaa ja toimintaa korostavaa. Ilmaisu on varsin ronskia. Henkilögalleria on tyypiteltyä. Teksti on tunteisiin vetoavaa, napakkaa, osin myös superlatiiveihin ja kliseisiin tukeutuvaa mainostekstiä välimerkkejä myöten. Myös kielellistä huumoria on käytetty tehokeinona. Kysymysmuoto ei sekään ole sattumaa; lukija tahtonee saada pian vastauksia.Vastaus: Kansissa oli paljon aineksia, kuten varmasti huomasitte. Niitä olisi voinut jaotella esim. sen mukaan, miten ne ilmentävät ajatusta tietystä kohderyhmästä, sellaisesta, joka tuntee Mäen ja Varis-sarjan, pitää toiminnasta ja tietystä "äijäkulttuurista". Mäen Variksia voi pitää jopa brändinä.

YO-INFO K2017 ILMOITTAUTUMINEN 9.11.2016 / 10.11.2016 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2017? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS Lukio-opinnot yhteensä Myös sananvalinta vaikuttaa: varovasti, odotti, vaara, suunnittelu, halusi olla rauhassa, hän >> he -jännite, kohta on tapahtuva jortain ikimuistoista.Vastaus: Vaikea sanoa näkemättä, miten tiivistit: mitä valitsit mukaan ja pois. Jos otit mukaan olennaisimman ja kirjoitit nasevasti, on mahdollisuus päästä hyviinkin pisteisiin.Vastaus: Kyllä niinkin voisi sanoa, vaikka fokus ei niissä olekaan. Mainosteksti on retorisesti vaikuttavaa. Hyvä ainakin.15 TOIMIMINEN YO-KIRJOITUSSALISSA: KOKEEN PÄÄTTYMINEN Kirjallisten kokeiden koeaika on tasan kuusi (6) tuntia ja aika päättyy rehtorin/valvojan ilmoituksesta. 2 tunnin lisäaika erityisjärjestelyjen kautta. Kokelaan tulee itse pitää huoli ajan riittävyydestä ja jaksottaa tekeminen suhteessa aikaan. Kirjallisesta kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 12.00, poistuminen aiemmin on lainvastaista. Paperisiin kokeisiin kuuluvat kielten kuuntelut kestävät n. 60 min. Koe päättyy rehtorin/valvojan ilmoituksesta.

Kysymysarkisto: Äidinkieli ja kirjallisuus, 2010 syksy: tekstitaito yle

 1. Kysymys: Mitä tapahtuu jos on unohtanut laittaa tehtävien numerot? Otsikot ja sisällöt pitäisi olla oikein ja niistä on helppo päätellä mikä tehtävä oli mikä. Ei kai vaan tästä koidu pistevähennyksiä?
 2. Kirjoittajainfo KYL 13.5.2014 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto
 3. Vastaus: Katso Jennan vastausta. Vaadittiin kuvan ja tekstien erittelyä, tavallaan tuotepakkauksen avaamista.
 4. . Uusi koe otetaan käyttöön keväällä 2016
 5. Mille aikakaudelle kuuluivat kehittävät ja opettavat aiheet kirjallisuudessa? Koska proosa yleistyi ilmaisumuotona? Tällä testillä voit selvittää, miten hyvin tunnet kirjallisuushistoriaa!
 6. Vastaus: Hyvät ainekset nuo ovat. Ehä kuitenkin teitty arvoituksellisuus, vihjaavuus olisi ollut syytä mainita. Molemmissa valmistaudutaan johonkin mutta jokin jää lukijalta tietämättä.

Vastaus: Teema oli kaikissa tehtävissä sama, totta, mutta tekstilajit vaihtelivat kyllä suurestikin. Esim. Dostojevski on kyllä paljon muutakin kuin rikosromaani. Mukana olivat lisäksi uutisteksti ja kirjankannet. Epävarmuus aiheuttaa jonkinasteista stressiä jokaiselle ja kuluttaa mieltä. Jos koronatilanne ahdistaa, on hyvä muistaa, että ahdistus on olemassa juuri tällaisia tilanteita varten. Se saa aikaan sen, että olemme valppaita ja noudatamme ohjeita. Pieni ahdistus kuuluu asiaan, mutta suuri ahdistus on pulmallista. Jos epävarmuus tuntuu vaikealta kestää, kokeile näitä keinoja helpottaa oloa. Syksy - Mikä ihana tekosyy pysähtyä hetkeksi, katsoa tulevaan, kurkottaa kauas ja järjestää asiat sitten sen mukaan. Syksy on uudistumisen aikaa. Soteuttamoon syksy toi tullessaan uuden projektikoordinaattorin eli minut. Tartuin Soteuttamon ruoriin Ville Koisteen siirryttyä Sitrasta toisiin.. Vastaus: Toivottavasti opettaja oli tarkkana. Jos koko pino tulee sensorille asti, hän kyllä huomaa, mitkä ovat luonnoksia, mitkä vastauksia. Mitä tarkoittivatkaan argumentaatio ja retoriset keinot? Entä konteksti tai konnotaatio? Tällä testillä voit kerrata asiatekstien analysoimisessa tarvittavia käsitteitä äidinkielen lukutaidon koetta varten.

Syksy 2017

Kysymys: Haittaako, jos kirjoitti vastaukseen yhteisten piirteiden lisäksi myös vähän eroavaisuuksia, esim. jos mainitsi että kertojaratkaisu aloituksissa on hyvin samankaltainen mutta että Rikoksessa ja rangaistuksessa kertoja on näkyvämpi kuin Mankellin kirjassa? Perustelin sillä, että RR:n kertoja arvottaa kuvaamiaan kohteita, antaa siis mielipiteensä näkyä.. Koko vastauksessa kuvailin eroavaisuuksia ehkä muutaman rivin, kun koko tekstiä oli melkein 2 sivua.Kysymys: Pitikö tehtävässä hyvälle yleiskielelle muuttamisen lisäksi referoida se uutinen? Omasta uutisestani tuli ainakin aika pitkä koska en uskaltanut paljoa lyhennellä niitä juttuja ettei sieltä jäisi mitään tärkeää mainitsematta...?!!?

Kysymys: Onko kovin paha rikos, jos uutisesta ei tullut ihan perinteisen tekstitaitovastauksen mittaista? Tiivistä asiaa ei vain syntynyt niin paljon... Olisihan siihen sen reilut 200 sanaa saanut, mutta jaaritteluksi ois mennyt, eikä sekään taidan uutisen piirre olla?Vastaus: Tuohon on vastausta näkemättä vaikea ottaa kantaa. Tutuisi siltä, että kannattaa keskittyä muutamaan näkökulmaan perusteellisemmin, muuten voi 1-2 sivun vastauksesta tulle luettelo. YO-info S2017 4.9.2017 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS SYKSY 2017 / KEVÄT 2018? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS LUKIO-OPINNOT YHTEENSÄ VÄHINTÄÄN 75 KRS - ei yleensä arka, ahdistunut tai pelokas, mutta viime aikojen raskasmielisyyden myötä ruvennut pelkäämään muiden ihmisten tapaamista, erityisen hermostunut ja pelokas hän on romaanin alkukatkelmassa kuvatulla matkalla vanhan eukon luokse. Syntyy vaikutelma siitä, että R. valmistautuu johonkin erityiseen tehtävään/tekoon, joka liittyy eukkoon.

Ruotsin yo-koe on pian edessä. Abitreenit kysyi ylioppilastutkintolautakunnan ruotsin sensorilta viime hetken vinkit kokeeseen. Älä mene kokeeseen ennen kuin olet lukenut tämän! Vastaus: Nykyuutistekstilajissa oletetaan käytettävän nykykielen sanoja. Kuularuisku oli kontekstistaan (lehtiteksti, historiallinen ajankohta jne.) arvattavissa jonkinlaiseksi aseeksi, sprii alkoholiksi (viinaksi) jne. Tekstitaito on myös päättelytaitoa.Kysymys: Olisiko kyseisessä tehtävässä pitänyt perustella jotain yhdenlaista kuvaa sodasta (esim. sota-aika on kuin koulunkäyntiä) ja löytää kyseiseen kuvaan erilaisia perusteluja/näkökulmia? Olisiko parempi tapa ollut löytää erilaisia sodankuvia (koulumaisuuden lisäksi esim. sota luutnantin ja sotilaiden välillä ja että sota ei ole sotimista) perusteineen?

Jos ylioppilastutkintolautakunnan sensori Sisko Mällinen olisi itse valmistautumassa kirjoituksiin, hän lukisi ja kuuntelisi juttuja, joista muutenkin on kiinnostunut – mutta kohdekielellä. Kysymys: Onko suuri virhe, jos tehtävässä 3 EI viitannut Tuntemattomaan sotilaaseen millään tavalla? YO-info S2014 3.9.2014 rehtori Mika Strömberg YLIOPPILASTUTKINTO NELJÄ PAKOLLISTA KOETTA VIERAS KIELI ÄIDINKIELI TOINEN KOTIMAINEN KIELI MATEMATIIKKA AINEREAALI HUOM! * yksi vaativampi koe (A-kieli/pitkä Ylioppilastutkinto Lyseo syksy 2018 Ohjeet ylioppilaskokelaille KOEPAIKAT Kokeet pidetään pääsääntöisesti Harjulla, Lyseon liikuntasalissa (Lyseosali). Ensimmäisenä reaalikoepäivänä myös A3-lamellin toisessa

Äidinkielen tekstitaidon koe, syksy 201

 1. kä näköinen hän on...
 2. en" tuskin oli edes mahdollista. Asiasisällössä oli hyvä pysyä, sepittämistä ei kaivatttu.
 3. Vastaus: Hyvässä vastauksessa on havainnoitu keskeisiä yhtäläisyyksiä ja ryhmitelty niitä perustellusti. Tarkastelussa voi peilata yhtäläisyyksiä myös rikosromaanin lajipiirteisiin. Olisi hyvä huomata, miten katkelmissa on luotu samoin tavoin jännitystä, todentuntua ja arvoituksellisuutta: kertoja tietää varmasti enemmän mitä tässä vaiheessa paljastaakaan tulevasta.

Info syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin osallistuvill

Video: Idiootti(ko?) YO Äidinkielen tekstitaito syksy 2014 Dem

AAMURUTIINI SYKSY 2017 / Miten meikkaan ja laitan hiukset

Tekstitaidon koe vastaajan pikaopas, tekstitaidon vastaus, äidinkiel

Ohjelmistotuotanto syksy 2017 · mluukkai/ohjelmistotuotanto2017 Wiki

 1. en ja niissä pysy
 2. YO-info K2017 19.1.2017 rehtori Mika Strömberg LUKION PÄÄTTÖTODISTUS AMMATILLINEN PERUSTUTKINTO YLIOPPILASTODISTUS KEVÄT 2017? LUKION PÄÄTTÖTODISTUS LUKIO-OPINNOT YHTEENSÄ VÄHINTÄÄN 75 KRS - opiskelijan
 3. Moniäänisyys tekstitaito. Yo-kokeet: äidinkieli Abitreenit yle. Lukion äidinkielen yo-kokeet ja Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijoiden vastaukset abien esittämiin kysymyksiin. Teksti on moniääninen, kun siinä on läsnä kirjoittajan äänen lisäksi toinen ääni/toisia ääniä
 4. 2 ERILLISET KUUNTELUPÄIVÄT (PAPERISET KOKEET) ma Englanti, A-kieli paikalle klo 8.00 A140 ja A140 ti Venäjä, B-kieli paikalle klo A219 Muiden kielten kuuntelut tehdään osana sähköistä koetta kirjallisen kokeen kirjoituspäivänä.

Kysymys: Haittaako, jos nimitti vastauksessa Raskolnikovia rohkeaksi, koska hän toimi pelostaan huolimatta suhteellisen määrätietoisesti? Oli siinä mielessä hankala tehtävä, kun on kyseinen kirja tullu luettua, että piti yrittää olla tietämättä Raskolnikovista mitään sellaista mitä ei aloituksessa sanottu..:) Virhe: Kysymys: Onko ensimmäisessä tehtävässä ansio, jos on ottanut esille mahdollisimman paljon erilaisia sodankuvaamisnäkökulmia, vai riittääkö, että on kuvannut muutamaa näkökulmaa perusteellisemmin? Etusivu / Ohjelmat / Informaatioteknologian tiedekunta / IT-tiedekunnan yhteiset opinnot / ITKY100 - Syksy 2017 / ITKY100 - Syksy 2017 Download Now. saveSave Vainio 2016 Syksy Nettiin Selattava 20161001 For Later. 6 views. 0Up votes, mark as useful. Download as PDF, TXT or read online from Scribd. Flag for inappropriate content. saveSave Vainio 2016 Syksy Nettiin Selattava 20161001 For Later

T niin kuin tietokirjallisuus : Äidinkielen opettajain liiton vuosikirja 2017

Miljööllä on erilainen merkitys päähenkilölle ja paikalle tuleville. Molemmat ovat valinneet tämän syrjäisen paikan huolella mutta eri syistä. Abi- info YLIOPPILASKOE ON KYPSYYSKOE Vastuu on Sinulla tutkinnon ajoituksesta ja valinnoista Käytännön vinkkejä Ajoissa paikalle Ongelmatilanteissa yhteys rehtoriin ja kouluun YTL:n www-sivuihin on linkki Abitreenit kokosi yhteen psykologiaan liittyviä dokumentteja, sarjoja, podcasteja ja artikkeleita yo-kokeeseen valmistautumista varten. Katso nämä, niin ymmärrät enemmän kuin koulukirjat kertovat! YO-info Kevät 2018 Lammin lukio Valmistautuminen Laadi lukusuunnitelma. Lue enemmän kuin luulet tarvitsevasi! Älä mene kokeilemaan! Viimeisenä iltana ei kannata sekoittaa päätä! Vaatetus ja ruoka Vaatteissa Vastaus: Ulkonäkö on henkilökuvauksen perusasioita - sillä saa jo ensimmäiset pisteet... Vastaavasti voisi sanoa, että kuva-analyysissä on hyvä mainita näkemänsä värit tai muodot ja niiden merkitys, vaikka se helppoa ja ilmeistä olisikin. Romaanin alku on painollinen paikka, eikä Dostojevski varmastikaan tarkoituksetta siinä kuvannut henkilön ulkonäköä ja sen ilmeisiä ristiriitaisuuksia. Vastaajalta vaadittiin siis havainnointikykyä, mutta myös taitoa siirtää havaintonsa jouhevaksi osaksi vastaustaan. Miten esim. ilmaista pohjatekstin "sorea"...?

3 KIRJALLISET KOKEET, OLE PAIKALLA KLO 8.30 Pe Äidinkieli, tekstitaito A144 Ma Reaali: ps, ff, hi, fy, bi A144 Ke Vieras kieli, A-kieli: englanti, ranska A140 ja A144 Pe Toinen kotimainen kieli A144 Ma Matematiikka A144 Ke Äidinkieli, esseekoe + S2 A144 Pe Reaali: ue, et, yh, ke, ge, te A144 Ma Vieras kieli, B-kieli: venäjä A219 Erillistilana toimii A144 yhteydessä oleva kahvihuone *sinisellä olevat ovat sähköisiä kokeita Opiskele muualtakin kuin oppikirjoista, sanotaan usein vinkkinä yo-kokeisiin valmistautumiseen. Median seuraaminen tukee yleissivistystä ja antaa tietämystä, jota voi hyödyntää myös yo-kokeessa. Siksi kokosimme yhteen terveystiedon kursseihin liittyviä dokumentteja, sarjoja, podcasteja ja artikkeleita, joita voit käyttää terveystiedon opiskelun tukena. YO-info 10.9.2019 Koepäivät (syksy 2019), suositus syksyllä kirjoitettavista punaisella Ma 16.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä (EN, SA) Ke 18.9. äidinkieli, lukutaidon koe Pe 20.9. vieras kieli, pitkä YO-info 7.5.2019 [pvm] [Alatunnisteteksti] Yleistä YO-tutkinnosta suoritettava enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana esim. S2019, K2020, S2020 tutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta: äidinkieli

Moniäänisyys tekstitaito - tehtävä 5 lähettäjä: maria kysymys: mitä

Epätoivon hetkellä mikään ei suju. Mielen valtaavat ikävät ajatukset ja usko itseen horjuu. Jos et itse luota omaan onnistumiseesi todennäköisemmin epäonnistut. Ei siis ole yhdentekevää, miten suhtaudut asioihin. Pysähdy hetkeksi miettimään, minkälaista sisäistä puhetta sinä tuotat ja pääse eroon epätoivon tunteesta. While developing the game, Remedy consulted Syksy Räsänen, a scientist who is a lecturer at Helsinki University and had worked at CERN

7 TOIMIMINEN YO-KIRJOITUKSISSA: SAAPUMINEN Ole ajoissa paikalla Jätä kännykkä, älykello, tabletti yms. mobiililaitteet laukkuun kanslian edustalla olevaan tilaan. Lainvastaista pitää mukana koetilassa! Asettele eväät ja kirjoitusvälineet tarjottimelle (kuuntelukokeisiin ei eväitä tai juomia!) Kokelaat tulevat saliin nimenhuutojärjestyksessä Valvoja tarkistaa eväät ennen saliin tuloa Salissa on täysi hiljaisuus siitä hetkestä eteenpäin kun ylität kynnyksen, kaikki keskustelu kokelaiden kesken koesalissa tulkitaan vilpin yritykseksi. Viittaa jos sinulla on asiaa valvojalle. Siirry omalle numeroidulle paikallesi salissa, tarkista, että pöydälläsi on sinun nimelläsi varustettu lappu, jossa on myös kokelasnumerosi. Odota hiljaa kokeen alkua ja aloita koe vasta kun valvoja antaa siihen luvan. Äidinkieleltään suomalainen. Puhua ruotsia äidinkielenään. Äidinkielen opetus, oppitunti koulussa. yks. nom. äidinkieli, yks. gen. äidinkielen, yks. part. äidinkieltä, yks. ill. äidinkieleen, mon. gen. äidinkielten äidinkielien, mon. part. äidinkieliä, mon. ill. äidinkieliin

Vastaus: Nykyuutisen tekstilaji ei ole orjallinen kopio 1900-luvun tekstikäytänteistä. Jos oma tyyli oli hyvää journalistista tyyliä, se käy... Uutinen ei jätä kuitenkaan paljon liikkumavaraa persoonallisille tyylikokeiluille. Samassa asiasisällössä oli tietysti syytä pysyä.Vastaus: Oikeaan suuntaan, mutta ei aivan iskevin aloitus. Hieman liian yleisluontoinen kenties. Kuka? Ketä? Ammutiinko ihmisiä...? (Mutta kokonaisuus tietysti ratkaisee.)Vastaus: Viiteen pisteeseen toivoisin, että päähenkilön ulkonäkö olisi edes sattumoisin tai välillisesti livahtanut vastaukseesi. Niin olennainen se kuitenkin on. Kevään 2020 kirjoitukset alkavat tiistaina 10.3. äidinkielen lukutaidon kokeella sekä suomi toisena kielenä -kokeella ja päättyvät maanantaina 23.3. saamen äidinkielen kokeisiin. Klikkaa koesivuille ja osallistu keskusteluun yo-kokeista!

2) Lammion keskustelu Lehdon, Rahikaisen ja Määtän kanssa. Lammio kuulustelee ja käskee. Määttä vaikenee, Rahikainen selittelee, Lehto on suorasukainen ja uhmakas.Kysymys: Olikohan liian kaukaa haettua jos perusjuttujen lisäksi laittoi kannen sotilasteeman vetoavan suomalaisiin Suomen sotahistorian vuoksi, siksi, kun se on niin tuoreessa muistissa? Ja että "Lännen mies" -teksti siinä neuvostotyylisessä asussa vetoaa koska suomalaiset on joutuneet tasapainoilemaan idän ja lännen välillä? YO-kokelaan muistilista syksy 2017 www.ylioppilastutkinto.fi PRELIMINÄÄRIT JA TENTIT Preliminäärit ovat kurssikokeita ja/tai kenraaliharjoituksia yo-kokeisiin. Ilmoittaudu kurssin opettajalle, jos et ole Abitreenit kokosi yhteen biologian lukiokursseihin liittyviä dokumentteja, radio- ja tv-ohjelmia sekä artikkeleita yo-kokeeseen valmistautumista varten. Katso nämä, niin tiedät enemmän kuin koulukirjat kertovat!

Tehtävä Tehtävä 4

Vastaus: Vastaaminen edellyttää vertailua, eli on pohdittava mitä yhteistä ja erilaista Vartion ja Linnan tekstissä on. Yhteistä on sotilaiden rankaiseminen. Erilaista taas on upseerin käytös: Vartion katkelman kapt ei ole Lammion kaltainen komentelija.Kysymys: Saiko tehtävään 4 piirtää kartan tapahtumapaikasta? Sillä kuvahan kuuluu tekstipinnan elementteihin. YO-info Syksy 2017 Lammin lukio Valmistautuminen Laadi lukusuunnitelma. Ylioppilastutkinto Lyseo syksy 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille OHJEITA KOKELAILLE Koepaikat ilmoitetaan erikseen Kuunteluiden osalta A2 ala-aulassa ja 2. kerroksen aulassa Lyhyet Yo-äidink. tekstitaito 11.-13.2

Tehtävä 3. (mainos)

Syksyn yo-kirjoitukset Syksy 2016 KIRJOITUSOIKEUS Pakolliset suoritettu ( ei kesken olevia ) Maksut maksettu/ perintä! Nelosten määrä: 2/3 hyväksyttyjä arvosanoja KUUNTELUT PAIKKA 4. krs MA 12.9. A-KIELET: Kysymys: Vaaditaanko 3 tehtävässä, että pitää kertoa mainoksen yhteys Tuntemattomaan sotilaaseen?

Tehtävä 3 tehtävä

Olisihan se somaa ja varmaan motivoivaakin, jos pistetaso nousisi. Arvosanajakaumaan se ei tosin vaikuta mitään. KIRJOITTAJA- INFO KOUVOLAN YHTEISLYSEO Yleistä Varmista osallistumisoikeutesi Kirjoitettavissa aineissa pakolliset kurssit suoritettu! Lue YTL:n kirje kokelaille www.ylioppilastutkinto.fi Sovi päällekkäiset 4 ENNEN YO-KIRJOITUKSIA Kirjoitettavan aineen kannalta pakolliset kurssit suoritettuina ennen koepäivää, jotta olet oikeutettu osallistumaan kirjoituksiin. Muutoin osallistumisoikeus voidaan evätä. Jos sinulla on lääkitys ja tarvitset lääkettä kokeen aikana, ota yhteys rehtoriin ennen kirjoituksia. Lääkkeet toimitetaan nimikoituna koululle ja ne saa kokeen aikana valvojalta tarvittaessa. Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opintomateriaalia. Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden yo-kokeessa arvioidaan kokelaan luku- ja kirjoitustaitoja. Tärkeitä ovat opiskelijan kirjalliset valmiudet sekä hänen kykynsä ymmärtää, arvioida ja tulkita lukemaansa Vastaus: Kansien tarjoama aineisto oli kyllä rikas, mutta ytimekkyys on myös kirjoittajan hyve. Jos pysyit asiassa koko ajan, pituus ei ole iso ongelma. Ja kyllä - sinne päin meni!

Tekstitaivas - Posts Faceboo

Contribute to mluukkai/ohjelmistotuotanto2017 development by creating an account on GitHub. Ohjelmistotuotanto syksy 2017. Jump to bottom. Matti Luukkainen edited this page Nov 20, 2018 · 78 revisions Vastaus: Romaanin alussa annetaan runsaasti tietoa Raskolnikovista. Raskolnikovin henkilöhahmosta saadaan tietää muun muassa seuraavaa: Yo-info kevät 2016 Käytännön järjestelyjä Ennen koetta Saavu koululle kirjoituspäivinä hyvissä ajoin: kuuntelut klo 8.15, kirjalliset kokeet klo 8.30. Mikäli myöhästyt kokeesta, on mahdollista, että et Ylioppilastutkinto Lyseossa Info 2.2.2016 Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen. Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto saliin alkaa klo 8.30. Eväät, välineet ja vaatteet

Akateemiset tekstitaidot (suomi), syksy 2017 Yleisopinno

Äidinkielen tekstitaidonkoe, syksy 2017. Mitä mieltä olit äidinkielen tekstitaidon kokeesta? Melko vaativa. 2018 kevät: äidinkieli tekstitaito - YTL:n sensoreiden vastaukset kokelaiden kysymyksiin. Sensorit vastasivat kysymyksiin tekstitaidon kokeesta Kirjoittajainfo KYL 6.5.2010 Lukio-opinnoistaopinnoista Lukion päättötodistus» Minimi 75 kurssia» Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi Yksi maanantain suurista puheenaiheista on ollut lukiolaisten äidinkielen taito ja äidinkielen yo-kokeet. Ylioppilastutkintolautakunta suunnittelee äidinkielen lukutaidon kokeen uudistamista ensi syksynä niin, että vastausten oikeakielisyyttä ei enää erikseen arvioida eikä kielen virheitä myöskään.. Tekstitaitoja alakoulusta yliopistoon Äidinkielen opettajain liiton vuosikirja 2009. työelämä → tekstitaito. Lisätiedot. toimittaneet: Minna Harmanen ja Tuija Takala ; [kansi ja piirrokset: Susanna Arponen] Kirjastoihin ei valitettavasti ole voitu hankkia kielten ylioppilaskokeita sitten vuoden 1993. Tämän estävät tekijänoikeudet. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa on pitkän venäjän pakollisia ylioppilaskokeita seuraavasti: kevät 90, kevät 91, syksy 91, kevät 92, syksy 92 ja kevät 93

Kun yo-koepäivä on ohi ja kokelaat voivat hengähtää, alkaa sensoreiden tarkistusurakka. Ylioppilaslautakunnan jäsen ja uskonnon sensori Kati Mikkola kertoi Abitreeneille, millaista on yo-kokeiden arvostelu. ABI-INFO Teklu, Tredu HATANPÄÄN LUKIO SAMMON KESKUSLUKIO TAMMERKOSKEN LUKIO TAMPEREEN KLASSILLINEN LUKIO TAMPEREEN LYSEON LUKIO TAMPEREEN TEKNILLINEN LUKIO TAMPEREEN AIKUISLUKIO Ennen kirjallista koetta YO-info Kevät 2019 Lammin lukio Valmistautuminen Laadi lukusuunnitelma. Lue enemmän kuin luulet tarvitsevasi! Älä mene kokeilemaan! Viimeisenä iltana ei kannata sekoittaa päätä! Vaatetus ja ruoka Vaatteissa Ayreon - The Awareness 077. Metallica - The Memory Remains 078. Viikate - Uusi Syksy 079. Axel Rudi Pell - Warriror 080. Within Temptation - What Have You Done 081

INFO SYKSYN 2018 YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN OSALLISTUVILLE

Koetilat Yo-tutkintoinfo: käytänteet Kiteen lukio 9.2.2017 Kyösti Värri Kuuntelukokeet: opetustilat 31 34 Kirjalliset kokeet (paperi ja digi): Arppen koulun Rantalan sali Erityisjärjestelykoe (lupa käyttää YO-info Syksy 2017 Lammin lukio Valmistautuminen Laadi lukusuunnitelma. Lue enemmän kuin luulet tarvitsevasi! Älä mene kokeilemaan! Viimeisenä iltana ei kannata sekoittaa päätä! Vaatetus ja ruoka Vaatteissa Syksy Räsänen (s. 22. marraskuuta 1973 Helsinki) on teoreettisen fysiikan lehtori Helsingin yliopistossa. Hän valmistui tohtoriksi Helsingin yliopistosta ja on ollut tutkijana Oxfordin yliopistossa, CERNissä ja Geneven yliopistossa

28.08.2017 klo 17.22 | Luettu: 1446 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen. Talvi tuli vuosien odotuksen jälkeen ja jatkuu vielä, mutta seuraavaa Game of Thrones -jaksoa saadaan odottaa mahdollisesti jopa puolitoista vuotta. BBC kujeilee, että syksyä useimmat meistä odottavat Kirjoitin siitä mihin huomio kiinnittyy, kannen symboliikasta, tekstin retoriikasta ja siitä että vedotaan monenlaisista asioista kiinnostuneisiin lukijoihin (mm. politiikka, turkulaisuus, romantiikka jne perus dekkarin lisäksi) - menikö sinne päinkään? ESPOONLAHDEN LUKIO OHJEITA SYKSYN 2014 YLIOPPILASKOKELAILLE Ole ajoissa paikalla, takakansi s.4 Liikenne-este, myöhästyminen s.2 Sairastuminen s.2 816 46560, 046-8771433, 046-8771398 ESPOONLAHDEN LUKIO Kysymys: Olen nyt epävarma laitoinko vahingossa oikean vastaukseni luonnospaperien pinoon, vaikka tarkoitus ei todellakaan ollut. Oikeat luonnokseni yliviivasin kyllä selkeästi joten se erottuu niistä. Mitenköhän käy?

Yo-kokeiden koetilat Yo-tutkintoinfo: kokeen käytänteet Kiteen lukio 7.9.2016 Kyösti Värri Kuuntelukokeet 12. 14.9.: 32, 33 ja 34 Sähköiset kokeet 19.9. ja 3.10.: atk-luokka Kirjalliset kokeet: Luettelo The purpose of the day is to promote linguistic and cultural diversity and multilingualism Vastaus: Aika villiä tulkintaa tuo kyllä on, mutta jos kuvaamasi on vain osa vastaustasi ja muut osat/tulkintasi toden_näköisempiä, homma on hoidossa. Yo-kirjoituspäivät: Kokeet alkavat 9.00! - matematiikan ja lyhyen kielen kokeissa paikalla on oltava viimeistään klo 8.30 - muissa kokeissa paikalla on oltava klo 8.00 ma 17.9. ke 19.9. pe 21.9. ma 24.9.

Vastaus: Kyllä - sekä kuvaa että tekstiä oli syytä eritellä. Värillä on kannessa vahva symbolinenkin vaikutus. Kirjoittajainfo KYL 11.5.2012 Lukio-opinnoista Lukion päättötodistus Minimi 75 kurssia Pakolliset kurssit ja vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia suoritettuina Lukiokoulutuksen päätteeksi ylioppilastutkinto Kysymys: Hei! Olin kokeessa kuusi tuntia ja aika lähes lensi. Ensimmäinen kuuden tunnin kokeeni ja siitä jäi hyvä mieli. :) Kokeesta oli helppo löytää itseä kiinnostavat aiheet, erityisesti pidin romaaneista, erittäin mielenkiintoista luettavaa. Jäin kaipaamaan kolumnia tai särmikästä pakinaa, mutta kenties kaikkea ei voi saada :) Vastasin kysymyksiin 1, 2, 3. Helpoin... jaa, vaikea sanoa. Itselleni kenties kakkonen, päähenkilöstä riitti sanottavaa. Yleisesti vaikein taisi olla uutistehtävä. Vastaus: Hyvässä vastauksessa (eli 4 - 6 pistettä) ne kulkevat kyllä käsikkäin. Sensorit tunnistavat sisällöttömän ilmaisun, vaikka se olisi "kaunistakin". Tukea tälle vastaukselle saa kokeen yleisistä ohjeista.Kysymys: Eikö uutisessa mainita aina ensin mitä henkilövahinkoja on sattunut? Pitikö siis tehtävässä ensin mainita henkilön loukkaantuminen ja sitten keskittyä siihe, että poliisia kohti on ammuttu?

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen Sitova ilmoittautuminen syksyn 2017 tutkintoon ti 2.5. - ma 29.5. Wilmassa. Ilmoittautumisen allekirjoittaminen kansliassa viim. ma 29.5. Kevään tutkintoon ilmoittautuminen Kysymys: Haittaako jos kertoi juonta, eli referoi jonkin verran. Lähinnä mietin kolmen-neljän pinnan vastausta.. kerroin kyllä päähenkilön ongelmista, mutta perustelinko kunnolla? Mieshän oli ahdistunut, yksinäinen,köyhä, muiden seuraa välttelevä eikö vain?

Grünn on ollut mukana kouluttamassa äidinkielen opettajia ammattiliiton ja opetushallituksen koulutuskiertueella sekä laatimassa uuteen kokeeseen liittyvää harjoitusmateriaalia. Grünn näkee tekstitaidon kokeen suurena parannuksena Vastaus: Ei suinkaan mennyt pieleen, ihan oikeilla jäljillä olet. Ja kyllä Tuntemattomaan voi viitata noinkin - niinhän minäkin tässä teen. Nevanperä, Tuomo (2017) Pro gradu -tutkielma. Tämä tutkielma käsittelee äidinkielen siirtovaikutusta suomalaisten ensimmäisen vuosikurssin lukio-opiskelijoiden englanninaineissa. Siirtovaikutuksella tarkoitetaan tapoja, joilla oppijan äidinkieli vaikuttaa kohdekielen.

Kysymys: Riitikö vastuksessa että toi esille punaisen ja valkoisen polarioivan merkityksen ilman että rinnasti sitä sanoin sisällisotaan, oikeistoon ja vasemmistoon? Äidinkielen ylioppilaskokeen uudistus näyttäisi koskevan nykyistä tekstitaidon koetta, kerrotaan Opetushallituksesta. Uuden kokeen on tarkoitus mitata yleissivistystä, tiedon käsittelytaitoa ja kykyä arvioida tiedon pätevyyttä nykyistä paremmin Yo-infoa ykkösille tammikuussa 2014 Lisätietoa yo-kirjoituksista löydät sivulta www.ylioppilastutkinto.fi Kaikille pakollinen koe: Äidinkieli / suomi toisena kielenä Näistä valittava kolme pakollista koetta: 2017 syksy: äidinkieli esseekoe. Näin saat hyvästä vastauksesta erinomaisen äidinkielen lukutaidon kokeessa. Kysymysarkisto: Äidinkieli ja kirjallisuus, 2008 syksy: tekstitaito. Ja

Kysymys: Edellisistä vastauksista saa kuvan, että tekstin pelkkä referoiminen toisi paljon pisteitä. Kai tehtävässä vaadittiin muutakin?Vastaus: Tästä kysymyksestä on vaikea saada tarkalleen kiinni, sillä esimerkit tulevat niin eri suunnista. Katkelma luo kyllä odotuksia tulevista tapahtumista. Lisäksi tekstilaji herättää tiettyjä odotuksia, ilman muuta. Hänelle annettiin stipendi (hyvä äidinkielen taito) . Meillä on pulaa (hyvät rakentajat) . Monet suomalaiset ovat kiinnostuneita Venäjän (matkat) . Työ täytyy saada valmiiksi toukokuun (loppu) mennessä. Ratkaisu siirtyi (syksy) . Toimintaselostuksen käsittely siirrettiin (seuraava kokous)

YO-INFO Alavuden lukio 4.5.2017 Matkalla ylioppilaaksi, ykkönen ja kakkonen 1. Ensimmäinen yo-info ykkösellä 2. Yo-info kakkosella 4.5.2017 > harkinta mitä kirjoittaa syksyllä, miten hajautan, kirjoitussuunnitelma Suomen kielen väitöskirja. Mitä muuta tekstitaito on? • Konventionaalistuneidentekstilajien piirteiden tunnistamista ja tuottamista = kulttuurinen lukutaito (tekstilajin taju) • Tekstien kielellisten keinojen havainnointia: sanasto, virkerakenteet, koheesio, tekstityypit, kielikuvat jne. Syksy muuttaa linnut book. Read reviews from world's largest community for readers. Goodreads helps you keep track of books you want to read. Start by marking Syksy muuttaa linnut as Want to Rea Yo-kirjoitukset keväällä 2019 Ylioppilaskokeen määräyksistä Esimerkiksi kuulokkeissa ei saa olla Bluetoothominaisuutta. Varmista tietokoneestasi Koneessa pitää olla liitin langallista nettiä varten Jos

4. Miksi syksy on hyvää aikaa aloittaa hoito? Eläinallergian siedätyshoidon voi aloittaa koska vain, mutta siitepölyjen pistossiedätyksessä ajankohta syyskuusta tammikuulle on otollinen. Pistossiedätyksessä ylläpitoannokseen pitäisi päästä ennen lehtipuiden kukintaa Kysymys: Miksi tässä tehtävässä on niin tärkeää kuvailla päähenkilön ulkonäköä? Se lukee suoraan tekstissä eikä vaadi lukijalta juurikaan omaa aivotoimintaa. OHJEITA YLIOPPILASKOKELAILLE YO- KIRJOITUKSIA VARTEN (syksy 2019) Syksyn 2019 koepäivät https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastut kinto/koepaivat/syksyn-2019-koepaivat Kokeeseen valmistautuminen

OHJEITA YLIOPPILASTUTKINNON KOKEISIIN Ennen koetta Taulukot ja laskimet 2 pv ennen klo 15.00 mennessä tarkastettaviksi kansliaan Päätä käytätkö koulun konetta vai omaa konetta sähk. yo-kirj (sa,sc, ff Vastaus: Tehtävä vaatii pikemminkin analyysia, erittelyä. Päätelmiä havaintojen pohjalta toki voi tehdä, mutta ei tässä mitään korkealentoisia tulkintoja kaivattu. Ei siis varmaankaan ole kyse esim. ihmishengen ikuisesta pyrkimyksestä tosiolevaiseen... Tervetuloa 2. vuositason infoiltaan yleistä 2. vuositason opiskelijoista yo-tutkinto abivuosi opinto-ohjaus ja jatko-opintoihin pyrkiminen mahdollisuus tutustua sähköisiin kokeisiin luokassa 2O Missä mennään? Jäin miettimään, oliko... Lähteekö paljon pisteitä, jos... Miten paljon haittaa, että... Tällä sivulla Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntija vastaa kirjallisesti kokelaiden kysymyksiin kokeesta. Kysymys: Pitikö uutisen lyhentyä merkittävästi? Tuo vanha tyylihän oli sellaista tarinankerrontaa että nykykielellä tekstin pituus luonnollisesti jonkin verran lyheni, mutta tietoisesti en lähtenyt lyhentämään tekstiä. Mikä siis lienee kohtaloni?

 • Big brother suomi voittajat.
 • Trivial pursuit 2000 säännöt.
 • Villan hoito ohjeet.
 • Miniclip fi.
 • Denon avr x2400h manual.
 • Pupillien kokoero hämärässä.
 • Ras al khaimah hotellit.
 • Ent boss osrs.
 • Discshop tampere.
 • Kantojyrsintä mikkeli.
 • Green's grand india pale ale.
 • Hvar priser.
 • Immobilien österreich privat.
 • Abloy 4260.
 • Mikki hiiri ja susihukka sanat.
 • Hyvä asianajaja kouvola.
 • Samoa historia.
 • Pienet kukkivat kummut.
 • Pehmeät rasvat.
 • Keittiö 2017.
 • Tunturi tiger.
 • Hip hop weltmeister 2017 emsdetten.
 • Liedtext in peru in peru in den anden.
 • Viaplay ps3 ei toimi.
 • Lena meriläinen.
 • Timberland lasten kengät.
 • Lämpökaivon etäisyys talosta.
 • Minuten svt grenar.
 • Tapas ravintola turku.
 • Pitkähihainen trikoopaita.
 • Jatkuvalämmitteisen kiukaan lämmitys.
 • Supistus selkäkipu.
 • Tuoreet chilit.
 • Marko pihlajamäki kauhajoki.
 • Paistetut ahvenfileet.
 • Trivial pursuit tokmanni.
 • Kantapäättömät villasukat.
 • Piko klapikone.
 • Fahrradreparatur hamburg.
 • Husqvarna 154 sg specs.
 • Rj11 kaapeli.